Βιογραφικό Δρ. Γιούλας Μπάρλα

Βιογραφικό Δρ. Γιούλας Μπάρλα

Η Δρ Γιούλα Μπάρλα, FEBO είναι Ιατρός Χειρουργός Oφθαλμίατρος, απόφοιτη της  Ιατρικής σχολής Αθηνών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, όπου εισήχθη αριστούχα μέσω εισαγωγικών πανελληνίων εξετάσεων. Είναι πολύ εξειδικευμένη στις επεμβάσεις μικρής τομής καταρράκτη  με ένθεση ειδικών ενδοφακών, τορικών, μονοεστιακών, πολυεστιακών αυξημένης εστίασης (EDOF) για τη διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων και της πρεσβυωπίας καθώς και επίσης  είναι εξειδικευμένη στα Laser Διαθλαστικής Χειρουργικής (Fempto-Lasik, PRK/trans PRK)  για την διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού & της πρεσβυωπίας.

Ειδικεύτηκε πλήρως στο Νοσοκομείο “Οφθαλμιατρείο Αθηνών” (2007-2011) σε όλα τα  τμήματα της Οφθαλμολογίας και μετά την ειδίκευση μετεκπαιδεύτηκε  15μήνες στο ειδικό τμήμα αμφιβληστροειδούς-υαλώδους στα laser και  υπερηχογραφία οφθαλμού στο Β΄ Οφθαλμολογικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου Οφθαλμιατρείο Αθηνών. ‘Εγινε Fellow  διπλωματούχος European Boards of the Ophthalmology μετά από εξετάσεις στο Παρίσι (05/2011).

Βραβεύτηκε από την Ελληνική Οφθαλμολογική εταιρεία με τον τίτλο αριστείας  Fellow European Boards of Ophthalmology (FEBO). Νωρίτερα πρώτευσε  στις εξετάσεις ειδικευομένων της Ελληνικής Οφθαλμολογικής εταιρείας στον αμφιβληστροειδή-υαλοειδές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γ.Ν.”Γεννηματάς”.  Στο  Νοσοκομείο “Οφθαλμιατρείο Αθηνών”(06/2007 -06/2011), εκπαιδεύτηκε σε όλο το εύρος  της οφθαλμολογίας (Καταρράκτης, Διαθλαστική Χειρουργική, οπίσθιο ημιμόριο Αμφιβληστροειδής-Ωχρά, γλαύκωμα, φλεγμονές,  παθήσεις οφθαλμικής επιφάνειας -κερατοειδούς -βλεφάρων, επείγοντα περιστατικά).

Το αρχικό τμήμα της ειδικότητας της πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην  χειρουργική  του καταρράκτη, στη φαρμακολογική  & χειρουργική του γλαυκώματος, στις παθήσεις  του αμφιβληστροειδούς,  οφθαλμικής επιφάνειας , βλεφάρων  και στο οφθαλμικό τραύμα (06/2003-1/2006). Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ελληνικές εξετάσεις  πιστοποίησης ειδικότητας Οφθαλμολογίας (06/2011) στο Νοσοκομείο “Γενικό Κρατικό Αθηνών” αποκτώντας τον αντίστοιχο τίτλο ειδικότητας.

Μετεκπαιδεύτηκε μέσω του Cambridge University NHS Trust U.K. (με «Athens Eye Hospital») με εξειδικευμένα σεμινάρια καταρράκτη (ήταν εκπαιδεύτρια σε οφθαλμιάτρους απ’ όλο τον κόσμο), καθώς και στο γλαύκωμα και στον αμφιβληστροειδή.

Έχει εξειδικευτεί πιστοποιηθεί στη Διαθλαστική Χειρουργική  Laser από την Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας , από New York Uninersity Athens Laser Vision Institute  & Ελληνικό κολλέγιο Οφθαλμολογίας καθώς και στη θεραπεία του κερατόκωνου (cross-linking -διασύνδεση κολλαγόνου κερατοειδούς). 

Έχει μετεκπαιδευτεί  στην ειδική σχολή αμφιβληστροειδούς “Vitreoretinal Thessaloniki Summer school” και με ειδικά σεμινάρια από “Moorfileds” hospital NHS U.K (σε συνεργασία με “Ophthalmica”).

Εργάστηκε ως Ιατρός στα επείγοντα και στις εφημερίες παθολογικού και χειρουργικού τομέα των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους Αργολίδας και έχει ολοκληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου (Π.Ι Κουτσοποδίου Κ. Υ. Λυγουριού). Ως  Οφθαλμίατρος έχει παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στον  Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η Ιατρός Μπάρλα Γιούλα (Παναγούλα) Χειρ.Οφθαλμίατρος, γεννήθηκε στην Αθήνα, άμεσα (μετα)γράφηκε στο δημοτολόγιο Σχινοχωρίου Αργολίδος μεγάλωσε στο δήμο Άργους – Μυκηνών Αργολιδας και ολοκλήρωσε τη σχολική της εκπαίδευση από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους.
Είναι παντρεμένη με τον ειδικό γενικό ιατρό Νεκτάριο Νικολόπουλο γιατρό στο Μαρούσι και στον όμιλο Ωνάση στο Φάληρο, με τον οποίο έχει τρία παιδιά ενώ διαμένουν στο Μαρούσι Αθήνας Αττικής.

Εργασία

Eίναι  λεπτομερής στην εξέταση, επεξηγηματική στον ασθενή. Η προ-και μετεγχειρητική σχολαστική υπεύθυνη παρακολούθηση των ασθενών  είναι πρωταρχικό μέλημα για την ιατρό. Είναι υπέρμαχος της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, ενημερωμένη πάντα με βάση τις τρέχουσες διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν το αντικείμενο της.

Εξετάζει στο Μαρούσι Θησέως 2 οφθαλμολογικό κέντρo (σταθμός ΗΣΑΠ) ,xειρουργεί και εξετάζει στην ειδική οφθαλμολογική κλινική «Υπαπαντή» οδός Σόλωνος 129 Αθήνα. Είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος επιστημονικός συνεργάτης στο «Αθηναϊκό κέντρο Laser» καθώς  και «ΟΜΜΑ (Κατεχάκη Αθήνα), στο “Athens Eye Hospital” (Γλυφάδα),  στο Νοσοκομείο “Metropolitan General” (Χολαργός) , στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών και στο Νοσοκομείο “Μητέρα”  ομίλου “Υγεία” στο Μαρούσι.

Εισήχθη αριστούχα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, μέσω εισαγωγικών πανελληνίων εξετάσεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το 1994, πρωτεύσασα αποφοιτώντας από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους.

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Αθηνών με πολύ καλή βαθμολογία “Λίαν Καλώς”.

Η Ιατρός εκπλήρωσε την τρίμηνη έμμισθη ιατρική εκπαίδευση στη Χειρουργική, στη Παθολογία & στη Καρδιολογία στο Γεν. Νοσοκομείο Ναυπλίου και το Ιατρείο υπαίθρου (“αγροτικό”) στο Π.Ι. Κουτσοποδίου του Κέντρου Υγείας Λυγουριού Αργολίδας, εφημερεύοντας στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου και αποκτώντας σημαντική εμπειρία στα επείγοντα και χρόνια Ιατρικά περιστατικά.
Η Ιατρός Μπάρλα Παναγούλα (Γιούλα) την 06/06/2003 ξεκίνησε την έμμισθη ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αρχικά για ένα χρόνο. Εργάστηκε με ζήλο στην κλινική παρακολουθώντας όλα τα τμήματά της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χειρουργείο του καταρράκτη, στο γλαύκωμα, στις παθήσεις του κερατοειδούς και του βυθού. Παρέμεινε με παράταση ειδικότητας έως τον 01/2006 ,ενώ απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο πρόσθιο ημιμόριο του ασθενούς στα χειρουργεία του καταρράκτη, στο γλαύκωμα, στα επείγοντα περιστατικά, στα τραύμα βλεφάρων επιπεφυκότα και στις παθήσεις βυθού.
Η Ιατρός συνέχισε έμμισθα και έκανε πλήρη ειδικότητα από 06/06/2007 εως 06/06/2011 στο Β’ Οφθαλμολογικό τμήμα του ειδικού Νοσοκομείου Οφθαλμιατρείου Αθηνών και θητεύοντας δίπλα στους διευθυντές κ.κ Παν. Μητρόπουλος, Ε. Παροικάκη Απ. Αμαριωτάκη Σ. Σκουριώτη. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η Ιατρός επέδειξε ιδιαίτερη επιμέλεια και εργατικότητα και παρακολούθησε ανελλιπώς σύμφωνα με το κανονισμένο επιστημονικό ωράριο όλες τις δραστηριότητες της κλινικής. Έδειξε ιδιαίτερο ζήλο, γνώση και μεγάλη χειρουργική δεινότητα στη κλινική του Οφθαλμιατρείου Αθηνών που κάλυπτε σχεδόν όλα τα οφθαλμολογικά χειρουργεία. Απέκτησε πολύ μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις προσθίου ημιμορίου (μικροχειρουργικής καταρράκτη, επεμβάσεις οφθαλμικής επιφάνειας & βλεφάρων) και στην εφαρμογή ενδο-υαλοειδικών εγχύσεων. Εξέτασε μεγάλο αριθμό ασθενών με παθήσεις κερατοειδούς και χειρουργικής αμφιβληστροειδούς συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό υαλοειδεκτομών & συμβατικών επεμβάσεων, έχοντας την εμπειρία και τη κρίση να αξιολογήσει σε βάθος τις παθήσεις. Συμμετείχε ενεργά στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με παρουσιάσεις στις επιστημονικές εκδηλώσεις της κλινικής, στην λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων, (τακτικών, επειγόντων, κερατοειδούς, βιομετρίας-καταρράκτη, γλαυκώματος, βυθού-υαλώδους-Laser,τμήμα αλλά και στη Διαθλαστική Χειρουργική του Οφθαλμιατρείου Αθηνών) καθώς και στις εφημερίες του νοσοκομείου. Η θεωρητική της κατάρτιση, όπως και η χειρουργική της δεινότητα υπήρξε άριστη. Πρώτευσε στις εξετάσεις της Ε.Ε.Ο. ειδικότητας αμφιβληστροειδούς-υαλοειδούς στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ολοκλήρωσε με άριστα την ειδικότητά της τον Ιούλιο του 2011, αρίστευσε και στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές εξετάσεις προφορικές και γραπτές στο Παρίσι τον Μάϊο του 2011.
Εξειδικεύτηκε στο τμήμα Υαλοειδούς-Αμφιβληστοειδούς στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών(υπό τον Διευθ. Ευστρ. Παροικάκη) έμμισθα για 7 μήνες και επιπλέον 6 μήνες άμισθα (σύνολο 13 μήνες) και απέκτησε πολύ μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή με Argon/ΥΑG laser, (panretinal, ρωγμές, grid, εστιακό), στο Οφθαλμικό Υπερηχογράφημα (A&B scan), στο τμήμα αμφιβληστροειδούς στη χρήση της τεχνολογίας Spectralis HRA-OCT, OCT με ψηφιακή φλουραγγειογραφία (FA) & αγγειογραφία με ινδοκυανίνη (ICG), στην φωτοδυναμική θεραπεία, στις ενδουαλοειδικές ενέσεις με anti- VEGF,στο Nd-Yag Laser (περιφακιοτομές, ιριδοτομές).
Εξειδικεύτηκε για άλλους 6 μήνες επιπλέον επιπλέον στη φλουροαγγειογραφία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Διευθ. Κ. Πέτρου, Ιαν – Σεπτ. 2016).
Σήμερα είναι Ιδιώτης Οφθαλμίατρος Χειρουργός στην οδό Θησέως 2 , στη πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (Τ.Κ. 151 25 στην Αττική, τηλ. 210.80.55.260)

Διατηρεί Ιατρείο στο Μαρούσι(Θησέως 2), εξετάζει & χειρουργεί στην οφθαλμολογική κλινική “Υπαπαντή” στην Αθήνα(Σόλωνος 129), επιστημονικός συνεργάτης του καθηγητή Οφθαλμολογίας Παν/μίου Κρήτης Prof. Ιωάννη Παλλήκαρη, στο νοσοκομείο “Metropolitan-General” στο Χολαργό αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης στο “O.M.M.A”, στο “Αθηναϊκό Διαθλαστικό κέντρο Laser, στο “Eye Day clinic”, στο νοσοκομείο “Mητέρα”, και στην οφθαλμολογική κλινική “Athens Eye Hospital”.

Συνεργάστηκε για ενάμιση χρόνο (02/2006-06/2007) στην τότε Οφθαλμοχειρουργική Α.Ε. (σήμερα Athens Eye Hospital) στο νοσοκομείο “Mediterraneo Hospital” στη Γλυφάδα θητεύοντας δίπλα στον Παναγιώτη Ζαφειράκη και τον Γεράσιμο Ραλλάτο ,που διαχειρίζονταν ένα πολύ μεγάλο αριθμό  περιστατικών και σε επεμβάσεις ασθενών μικροχειρουργικής καταρράκτη, διαθλαστικής  χειρoυργικής, , γλαυκώματος ,παθήσεων αμφιβληστροειδούς- υαλώδους, κερατοειδούς και παιδοοφθαλμολογίας-στραβισμού ,ενώ είχε επίσης τη τύχη να θητεύσει δίπλα και στον Χαράλαμπο Ραλλάτο ιδιαίτερα εξειδικευμένο χειρουργό αμφιβληστροειδούς-υαλοειδούς.

Από τον Σεπτέμβριο 2011 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 παρακολούθησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στον καταρράκτη, στο γλαύκωμα, στις παθήσεις αμφιβληστροειδούς-υαλώδους στο “Educational Seminars on Ophthalmology”από το Athens Eye Hospital & το Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust” και συμμετείχε επιτυχώς στα θεωρητικά και χειρουργικά εκπαιδευτικά μαθήματα. Συμμετείχε σε τρία εξειδικευμένα courses το 2017, 2015 και το 2013 στα ειδικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με το Thessaloniki – Moorfields Revision Course καθώς και στα πολύ εξειδικευμένα σεμινάρια Thessaloniki International Vitreo Retinal Summer School 2017 ” στο 6th Ιnternational Vitreoretinal summer school course Thessaloniki» και στο «3th International Vitreo-retinal summer school course Thessaloniki». Συμμετείχε στο ειδικό μετεκπαιδευτικό σεμινάριο “Διαθλαστική Χειρουργική” της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας το 2011 και στα ειδικά course Διαθλαστικής Χειρουργικής Fempto-Lasik, Κερατόκωνου και Σακχαρώδους Διαβήτη από το “Laser Vision Ιnstitute of Ophthalmology”.
  • Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία και μέσω της ΕΟΕ Αμερικάνικη ακαδημία Οφθαλμολογίας
  • Ιατρικός σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) & Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
  • European Board of Ophthalmology (EBO)
  • European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS)
  • International Society of Refractive Surgery (ISRS)
  • Ελληνική Εταιρεία Ενδοφθάλμιων Φακών & Διαθλαστικής Χειρουργικής (HSIOIRS)
  • Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς
  • Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς
  • Ελληνική εταιρεία Οφθαλμικής επιφάνειας & Ξηροφθαλμίας.
1. A comparison of endothelial cell loss following phacoemulcification between the MICS Millenium .Platform and Infinity phacoemulsification platform. Zafirakis P., Barla P., Adamopoulou C., Tsioumas N., Rallatos G. XXIV Congress of the ESCRS, London, 13th September 2006
2. Comparison of corneal curvature readings obtained by the IOL master and the orbscan. Halkiadakis I., Barla P., Nikas S,Amariotakis G., Kandarakis A., Skouriotis S. XXVIII Congress of the ESCRS Paris 2010
3. Changes in visual acuity after intavitreal Ranibizumab injections in patients with ischemic and non-ischemic central retinal vein occlusion.L. Moustaka, G. Amariotakis, E. Paroikakis, D.Karagiannis, P. Barla, P.Mitropoulos EVER, Crete 2010 Published in Acta 2010 Ophthalmologica volume 88 s.246 Sep 2010
4. Ομιλήτρια στο Πανελλήνιο συνέδριο Οφθαλμολογίας Millennium phacoemulsification vs Phacoemulsification with Alcon Infinity. An Outcome Comparison Study. Zafirakis P., Barla P. ,Rallatos G.«Hellenic Eye Surgery SA» 39th Panhellenic Ophthalmology Congress,Thessaloniki, Greece 07/11/ 2006
5. Ομιλήτρια στο Πανελλήνιο συνέδριο Οφθαλμολογίας Management of Diabetic macular edema (DME) with Ranibizumab. E. Paroikakis., Barla P . G. Amariotakis, P. Mitropoulos Panhellenic Ophthalmology Congress, Athens, Greece 18-22/05/2011
6. Ομιλήτρια στο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής χειρουργικής Comparative results in Astigmatism in measurements with IOL Master vs Orbscan. I. Chalkiadakis, Barla P, Kandarakis A. 24th Intraocular & Refractive Surgery International Congress, Athens, 5 Feb 2010
7. Mπάρλα Π. Eκπαιδεύτρια σε ειδικό διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο καταρράκτη για ειδικευόμενους Educational Seminars on Ophthalmology by Athens Eye Hospital in collaboration with Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust. 09-11/2011 Athens Eye Hospital, Γλυφάδα.
8. Ομιλήτρια Μπάρλα Π.: Παρουσίαση σε ειδικευόμενους στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών σπάνιου περιστατικού “Management of Acute Posterior Multifocal Placoid Pigment Epitheliopathy”. A case report. .CME Postgraduate Course, στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, Αθήνα, Μάιος 2010.
9. Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό συνέδριο 6-8/06/ 2019 Συντονισμός στη θεματική ενότητα Καταρράκτης / Κερατοειδής / Γλαύκωμα (poster) Δαστιρίδου Ά., Μπάρλα Π.
Είναι ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Γιατροί της Αγάπης», με την οποία έχει συμμετάσχει ως Οφθαλμίατρος μαζί με άλλους καταξιωμένους ιατρούς σε περιοχές της Ελλάδας ,κυρίως σε νησιώτικες & ακριτικές. Έχει επικουρήσει το Δημοτικό Πολυϊατρείο του δήμου Αμαρουσίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) του δήμου Αμαρουσίου σε προληπτικούς ελέγχους σε παιδικούς σταθμούς, το Επισκοπείο Λαυρίου στις Ιατρικές δράσεις αλληλεγγύης, το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε δράσεις σε δήμους & σχολεία στην ευρύτερη επικράτεια. Για την κοινωνική της δράση και την εθελοντική της προσφορά έχει βραβευτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών & την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από την Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής ,από το «Χαμόγελο του παιδιού», από το δήμο Αμαρουσίου & και από πολλούς δήμους σε όλη τη χώρα.

1. Π. Ζαφειράκης Διευθυντής Οφθαλμολογικής κλινικής “Athens Eye Hospital”
2. Prof. Ι. Παλλήκαρης Καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης
3. Π. Μητρόπουλος τ. Συντ. Διευθυντής Β’ Οφθαλμ “Οφθαλμιατρείο Αθηνών”
4. Σ. Σκουριώτης τ.Διευθυντής Β’ Οφθαλμολογικής κλινικής “Οφθαλμιατρείο Αθηνών”
5. Π. Σκούρτης τ.Διευθυντής Οφθαλμολογικής κλινικής Γεν. Νοσοκ. Κορίνθου
6. Ευστρ. Παροικάκης Διευθυντής “Οφθαλμιατρείο Αθηνών”
7. Χαρ. Ραλλάτος Διευθυντής Οφθαλμολογικής κλινικής Athens Eye Hospital
8. Γερ. Ραλλάτος Διευθυντής Οφθαλμ/κής κλινικής Athens Eye Hospital
9. Στ. Χριστοδούλου Διευθ/ντής Οφθαλμ/κής κλινικής “Metropolitan General”