Dr Παναγούλα (Γιούλα) Μπάρλα, FEBO
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
www.barla.gr

Ψηφιακό Ιατρικό πιστοποιητικό για άδεια οδήγησης ή ανανέωσης επιβατηγού δημόσιας χρήσης  (Ε.Δ.Χ.) ή επιβατηγού ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.)

Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονική υπεύθυνη αίτηση μέσω της πλατφόρμας TaxisnetΣτον  ενδιαφερόμενο χορηγείται από την εφαρμογή ένας τετραψήφιος αριθμός (PIN) και ενημερώνεται για τις ειδικότητες των ιατρών από τις οποίες απαιτείται να εξεταστεί.

Ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τους ιατρούς, στους οποίους επιδεικνύει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης, και τους γνωστοποιεί τον τετραψήφιο αριθμό (PIN) που του έχει χορηγηθεί, το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ο ιατρός αφού εισέλθει στην εφαρμογή του παρέχεται και πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ενδιαφερομένου.

Ο ιατρός προβαίνει στη διενέργεια της ιατρικής εξέτασης. Στη συνέχεια συμπληρώνει και εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και ενημερώνεται αυτόματα ο ψηφιακός φάκελος του υποψηφίου. Το ψηφιακό πιστοποιητικό εκτυπώνεται και χορηγείται στον ενδιαφερόμενο εφόσον το επιθυμεί. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο κωδικό αριθμό (PIN) για όσους λοιπούς ιατρούς απαιτούνται, περιλαμβανομένων των ιατρών στους οποίους ενδεχομένως παραπέμπεται. Αφού ολοκληρωθούν τα προηγούμενα στάδια και ο πολίτης έχει κριθεί ικανός από όλους τους ιατρούς, ενημερώνεται από την εφαρμογή για τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να υποβάλει την αίτηση του, δεδομένου ότι τα πιστοποιητικά υγείας έχουν διάρκεια ισχύος έξι (6) μηνών.

Με την υπ. αριθ. Δ30/Α3/351841/2021 (Β’ 5703) ΚΥΑ καταργήθηκε η υποενότητα 1.4 του Κεφαλαίου Α’ του Παραρτήματος III του π.δ. 51/2012 (Α’ 101), καθώς, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4850/2021 (Α’ 208), δεν απαιτείται πλέον οι ιδιώτες ιατροί να συμβληθούν με την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών προκειμένου να διενεργούν τις ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Η ανωτέρω τροποποίηση συμπαρασύρει και καταργεί την απαίτηση της παρ. 1 του άρθρου 2 της υπ. αριθμ. οικ.A/79574/5488/16/2017 (Β’ 4587) ΥΑ περί διενέργειας των ιατρικών εξετάσεων για τη χορήγηση ή ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου και την οδήγηση ολικώς εκμισθωμένου Επιβατηγού Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκινήτου από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου κατατίθεται η αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον να επιλέγει οποιονδήποτε  Ιατρό πιστοποιημένο στην ΗΔΙΚΑ, των ειδικοτήτων που ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 2 της ΥΑ υπ. αριθμ. οικ.A/79574/5488/16/2017, που διατηρεί νόμιμο ιατρείο στη Χώρα ή από οποιονδήποτε ιατρό των ιδίων ειδικοτήτων, ο οποίος συμμετέχει ή είναι μέλος ιατρικής εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF

 

Ιατρείο: Θησέως 2, Μαρούσι
Τ: 210 8055260 K: 6945 904252
[email protected]     www.barla.gr
“Υπαπαντή” οφθαλ/κή κλινική Σόλωνος 129, Αθήνα