Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Επισκοπείο Λαυρίου Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για όλους τους πολίτες της Λαυρεωτικής από τους  «Γιατρούς της Αγάπης».

Οι «Γιατροί της Αγάπης» είναι μια ομάδα εθελοντών ιατρών και πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους ιδίως σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδος από το 2012. Οι σκοποί της ομάδος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, ανθρωπιστικοί και πολιτιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

α. Την ένωση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τις νησιώτικες και ακριτικές περιοχές της και

β. Την παροχή ιατρικής βοήθειας και την επίλυση πάγιων και καθημερινών προβλημάτων, των ως άνω περιοχών, σε άπορους και ενδεείς συνανθρώπους μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την οργάνωση ιατρικών αποστολών με ταυτόχρονη παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε συνεργασία με τον Ι.Σ.Α και την ΚΕΔΕ. Ωστόσο, οι συμπολίτες μας εξετάστηκαν δωρεάν από τους διαπιστευμένους ιατρούς της εθελοντικής αυτής ομάδας αποτελούμενη από τους: Δρ. Παναγιώτη Βραχνό Γενικό Χειρουργό και Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, την Δρ. Γιούλα Μπάρλα Οφθαλμίατρο, την Δρ. Αναστασία Γούναρη Ωτορινολαρυγγολόγο και Α΄ Επιμελήτρια ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, τον Δρ. Κωνσταντίνο Πετρακόγιαννη Δερματολόγο και πρ. Διευθυντή του Δερματολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου ΚΑΤ, την Δρ. Μάχη Τράκα Γυναικολόγο, καθώς και την Δρ. Λίλιαν Μαρκάκη Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή.

Το διήμερο των ιατρικών εξετάσεων πλαισίωσε ο εκδότης της Εφημερίδας «Βορεινή» κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ενώ τον συντονισμό των δράσεων της ομάδας έχει ο Δρ. Παναγιώτης Βραχνός. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος ως υπεύθυνος του Επισκοπείου Λαυρίου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για άλλη μία φορά στην ομάδα των «Γιατρών της Αγάπης» για αυτή την προσπάθεια που επιτελούν, σε όλους τους εθελοντές που φρόντισαν τον χώρο του Επισκοπείου για τη διοργάνωσή της, καθώς επίσης και στους Μεγάλους Ευεργέτες της πόλεώς μας αξιότιμο κ. Αθανάσιο και αξιότιμη κ. Μαρίνα Μαρτίνου, οι οποίοι συνέβαλλαν με τα ευγενή τους αισθήματα για άλλη μια φορά στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, διερμηνεύοντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Πρόκειται για μια συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας της Λαυρεωτικής και των «Γιατρών της Αγάπης», η οποία εξ αρχής είχε ως στόχο τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τη συμπόνια στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Το Επισκοπείο Λαυρίου επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσίκλο, οι οποίοι συνεχάρησαν τους «Γιατρούς της Αγάπης» για αυτή την πολύτιμη προσπάθεια που επιτελούν σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία της Λαυρεωτικής

Πηγή: www.lavriaki.gr